Få tips, se exempel eller beställ ett professionellt cv och personligt brev.
LinkedInTwitterFacebook

Jobba med oss

Team Factory AB är förutom grundare ett team av professionella skribenter specialiserade på cv-storytelling. Yrkesbakgrunden varierar men alla har en fot inom yrken som journalist, författare, lärare och  språkkonsult.

När du jobbar med oss  jobbar du på uppdragsbasis med egen F-skattsedel. Din bakgrund och formella meriter är mindre viktiga. Det som är viktigt för oss är att du har en gudabenådad gåva att skriva och en förmåga att anpassa text efter sammanhang. Känner du att du är rätt personen och har en passion för att skriva, tveka då  inte att skicka in en spontanansökan till oss.

Din ansökan skickar du direkt till ingela@teamfactory.se

Det här är Magnus ansökningsbrev till oss den 7 sept, 2010

Ansökan till platsen som Cv-storyteller

Efter att ha satt sig till rätta vid skrivbordet och tagit några klunkar latte, loggade han i på Platsbankens hemsida. Den femte rubriken fick honom att flämta till; Skribent sökes till cv-storytelling. Innan hans medvetande förstått vad det rörde sig om gick en intuitiv stöt av igenkänning genom kroppen, och ju mer han betraktade rubriken, desto mer förstod han att detta var det han väntat på. Allt stämde. Det var som om hela hans livserfarenhet koncentrerades i denna enda rubrik. Historieberättaren, diktaren, stockholmsguiden, estradören, frilansskribenten, filosofie kandidaten i medie- och kommunikationsvetenskap, kursledaren i idéskapande och filosofie magistern i historia. För ett ögonblick smälte alla hans roller samman i denna enda arbetsbeskrivning; konsten att förvandla människors livserfarenhet, egenskaper och kompetens till en sammanhängande historia.

Under sina nio år i Senegal hade han ofta fascinerats av de män som på wolof kallades griot. Deras uppgift var att på ett fördelaktigt sätt skildra individers, släkters och familjers historia i sång och framföra dessa sånger i officiella sammanhang för att främja socialt och politiskt avancemang. Han såg osökt paralleller till det jobb som beskrevs på hemsidan. En kombination av dikt och information, konst och kommunikation, för att framhäva egenskaper och främja karriär. Det var ett jobb för någon som hade förmågan att se prosa i torra fakta, att se en historia i några korta till synes osammanhängande fraser; någon som förstod diktens kommunikativa funktion och såg poesi i information. Ju mer han tänkte på saken, desto mer gick det upp för honom; han var den mannen.

Efter snabbt, men ändå noga övertänkt rafsande på tangentbordet, förberedde han en ansökan och bifogade, som arbetsprover, två artiklar han skrivit, en om butiksbiträden i Senegal (publicerad i ett antal svenska dagstidningar) och en om kinesiska leksaksmånglare (publicerad i Vi föräldrar).

Han tog ett djupt andetag och tryckte på ”skicka”. Meddelandet flämtade till och försvann ut i cyberspace. Nu låg allt i arbetsmarknadsgudarnas händer.

Vänliga hälsningar,
Magnus Danielsson