Få tips, se exempel eller beställ ett professionellt cv och personligt brev.
LinkedInTwitterFacebook

Affärsidé och grundare

Ingela Skullman

Ingela Skullman, VD

Jag brukar säga att jag är personalvetaren som blev personalchef som blev karriärrådgivare.
Affärsidén till Team Factory fick jag  under min tid som personalchef på Aon Sweden AB. Jag trivdes med mitt jobb, men två saker retade mig. Dels så såg alla jobbansökningar vi fick in så erbarmligt lika ut. Jag blev trött på alla ”spindlar i nätet”, ”bollar i luften”, ”höga stresströsklar” och alla som ”brann” för allt och ingenting. Och dels så kände jag starkt för alla kompetenta och kvalificerade människor som inte ens fick komma på en intervju därför att de saknade den formuleringskonst som egentligen sa väldigt lite om hur väl de skulle komma att lyckas i arbetslivet, men som var nödvändig för att dra till sig mitt och rekryterarnas intresse.

– Alla människor bär på en berättelse! Men alla har inte förmågan att berätta den. Företag tar hjälp för att marknadsföra sig. Varför skulle man inte kunna göra det som privatperson? Varför skulle man inte som arbetssökande kunna låta ett proffs skriva ens personliga ansökan?

Tanken var väckt och jag gjorde mer än bara tänkte. Jag startade Team Factory AB och anlitade landets första cv-storytellers. Fem professionella författare, journalister och skribenter som utbildades i cv-storytelling.

I dag hjälper vi människor att skapa professionella och unika ansökningshandlingar, cv:n och brev som säger mer om dem själva och deras förhållande till det jobb de söker än alla dessa uppräkningar av egenskaper, förmågor och meriter som annars återfinns i var och varannan ansökan.

Du kommer i kontakt med mig på ingela@teamfactory.se

 

Tony Skullman, Samordning och organisation

Tony Skullman, Samordning och organisation

Jag brukar säga att den berättelse du berättar för dig själv och andra är ofta den som blir sann – och det är känslan i den som gör dig till vinnare.
Jag minns när jag som en av deltagarna i Team Sweden deltog i en landskamp i skeet mellan Sverige och Finland. Dagen innan hade vi provskjutit banorna och ingående synat varandras styrkor och svagheter. Skytte är en sport som onekligen involverar mycket prestige. Det gäller allt ifrån patronförpackningar, handskar, glasögon, till hur man står och hur man går. Viktigast av allt är förstås geväret, och jag liksom alla andra hade lagt ner en förmögenhet på ett gevär som var utprovat enligt konstens alla regler.

När jag anländer på tävlingsdagen är jag ute i sista minuten. Knappt om tid greppar jag bössan och går raskt upp på första plattan. Jag ger tecken och fyrar därefter av tre snabba skott. Lite förvånat ser jag hur de finska motståndarna börjar vifta med armar och händer. Med Gary Moore i lurarna så hör jag dock inte ett skit av vad de ropar, och tänker att de förmodligen tycker att jag är en jävel på att skjuta. Jag går vidare till nästa platta. Duvorna fortsätter att damma… och ”finnarna” de fortsätter att vifta.

Känslan av att vara en vinnare är omisskännlig när jag avslutar serien med full poäng. Det är då jag ser honom, den finske elitskytten! Han står där, högröd i ansiktet med näsborrar som vibrerar. Och när hörselskydden åker av möter jag vinddraget av en finskbruten vrålande stämma:
– För satan, du skjuter ju med min bössa!

I min berättelse hade jag min egen specialgjorda bössa, helt och hållet anpassad efter min skjutstil. I min berättelse var jag den svenska toppskytten som till och med fick de finska motståndarna att ”heja”. I min berättelse hade jag en genuin känsla av att vara en vinnare.

Något häpen fann jag mig i situationen. Jag bad om ursäkt, och tackade samtidigt för lånet. Sedan sa jag med glimten i ögat:
– Går det för sig att låna bössan till finalen också?

Du kommer i kontakt med mig på tony@teamfactory.se