Få tips, se exempel eller beställ ett professionellt cv och personligt brev.
LinkedInTwitterFacebook

Affärsidé och grundare

Ingela Skullman

Ingela Skullman, VD

Jag brukar säga att jag är personalvetaren som blev personalchef som blev karriärrådgivare.
Affärsidén till Team Factory fick jag  under min tid som personalchef på Aon Sweden AB. Jag trivdes med mitt jobb, men två saker retade mig. Dels så såg alla jobbansökningar vi fick in så erbarmligt lika ut. Jag blev trött på alla ”spindlar i nätet”, ”bollar i luften”, ”höga stresströsklar” och alla som ”brann” för allt och ingenting. Och dels så kände jag starkt för alla kompetenta och kvalificerade människor som inte ens fick komma på en intervju därför att de saknade den formuleringskonst som egentligen sa väldigt lite om hur väl de skulle komma att lyckas i arbetslivet, men som var nödvändig för att dra till sig mitt och rekryterarnas intresse.

– Alla människor bär på en berättelse! Men alla har inte förmågan att berätta den. Företag tar hjälp för att marknadsföra sig. Varför skulle man inte kunna göra det som privatperson? Varför skulle man inte som arbetssökande kunna låta ett proffs skriva ens personliga ansökan?

Tanken var väckt och jag gjorde mer än bara tänkte. Jag startade Team Factory AB och anlitade landets första cv-storytellers. Fem professionella författare, journalister och skribenter som utbildades i cv-storytelling.

I dag hjälper vi människor att skapa professionella och unika ansökningshandlingar, cv:n och brev som säger mer om dem själva och deras förhållande till det jobb de söker än alla dessa uppräkningar av egenskaper, förmågor och meriter som annars återfinns i var och varannan ansökan.

Du kommer i kontakt med mig på ingela@teamfactory.se

 

Tony Skullman, Samordning och organisation

Tony Skullman, Administration

Jag brukar säga att den berättelse du berättar för dig själv och andra är ofta den som blir sann – och det är känslan i den som gör dig till vinnare.
Jag minns när jag som deltagare i Team Sweden deltog i en landskamp i skeet, mellan Sverige och Finland. Dagen innan hade vi provskjutit banorna och ingående synat varandras styrkor och svagheter. Skytte är en sport som involverar mycket prestige. Det gäller allt ifrån patronförpackningar, handskar och glasögon till hur man står och hur man går. Viktigast av allt är förstås geväret, och jag liksom alla andra hade lagt ner en förmögenhet på en bössa som var utprovad enligt konstens alla regler.

När jag anlände på tävlingsdagen var jag ute i sista minuten. Knappt om tid greppade jag bössan och gick raskt upp på första plattan. Jag gav tecken och fyrade därefter av tre snabba skott. Lite förvånat såg jag hur de finska motståndarna började vifta med armar och händer. Med Gary Moore’s vackra röst i lurarna hörde jag dock inte ett skit av vad de skrek. Förmodligen tyckte de väl jag var en jävel på att skjuta. Jag gick lugnt vidare till nästa platta. Duvorna fortsatte att damma … och ”finnarna” de fortsatte att vifta.

Känslan av att vara en vinnare var omisskännlig när jag avslutade serien med full poäng. Det var då jag såg honom – den finske elitskytten! Han stod där, högröd i ansiktet med näsborrar som vibrerade. När hörselskydden åkte av mötte jag vinddraget av en finskbruten vrålande stämma:
– För satan, du skjuter ju med min bössa!”

I min berättelse sköt jag med min Flodman, helt och hållet anpassad efter min skjutstil. I min berättelse var jag den svenska toppskytten som till och med fick de finska motståndarna att ”heja”. I min berättelse  hade jag hela tiden känslan av att vara en vinnare …

Häpen fann jag mig i situationen och bad naturligtvis om ursäkt, Sedan sa jag med glimten i ögat:
– Går det för sig att låna bössan till finalen också?

Du kommer i kontakt med mig på tony@teamfactory.se