Beställ så skriver vi ditt cv, personliga brev, LinkedIn - och hittar jobbet som passar dig.

Affärsidé och grundare

Ingela Skullman, VD och karriärkonsult.

Jag brukar säga att jag är personalvetaren som blev personalchef som blev karriärkonsult.

Affärsidén till det egna företaget Team Factory fick jag under min tid som personalchef på Aon Sweden. Jag trivdes med mitt jobb, men två saker retade mig. Dels såg alla jobbansökningar vi fick in så erbarmligt lika ut. Jag blev trött på alla ”spindlar i nätet”, ”bollar i luften”, ”höga stresströsklar” och alla som ”brann” för allt och ingenting. Och dels så kände jag starkt för alla kompetenta och kvalificerade människor som inte ens fick komma på en intervju därför att de saknade den formuleringskonst som egentligen sa väldigt lite om hur väl de skulle komma att lyckas i arbetslivet, men som var nödvändig för att dra till sig mitt och rekryterarens intresse.

– Alla människor bär på en berättelse! Men alla har inte förmågan att berätta den. Företag tar hjälp för att marknadsföra sig. Varför skulle man inte kunna göra det som privatperson? Varför skulle man inte som arbetssökande kunna låta ett proffs skriva ens personliga ansökan?

Tanken var väckt och jag gjorde mer än bara tänkte. 2009 startade jag Team Factory AB och anlitade fem professionella författare, journalister och skribenter som utbildades i cv-storytelling. I dag, nio år senare har vi slopat de rena skribent-tjänsterna och erbjuder istället en helhetslösning för de som inte kan, vill eller har den tid som krävs för det egna jobbsökandet.

Vill du veta mer är du hjärtligt välkommen att höra av dig!

ingela@teamfactory.se
070-697 32 06

 

Tony Skullman, numer hobbyskytt och delägare på Team Factory.

Jag brukar säga att den berättelse du berättar för dig själv och andra är ofta den som blir sann – och det är känslan i den som gör dig till vinnare.
Jag minns när jag som deltagare i Team Sweden deltog i en landskamp i skeet, mellan Sverige och Finland. Dagen innan hade vi provskjutit banorna och ingående synat varandras styrkor och svagheter. Skytte är en sport som involverar mycket prestige. Det gäller allt ifrån kläder, handskar och glasögon till loggan som pryder patronförpackningarna. Viktigast av allt är förstås geväret, och jag hade, liksom alla andra, lagt ner en smärre förmögenhet på en bössa som var utprovad enligt konstens alla regler.

När jag anlände på tävlingsdagen var jag ute i sista minuten. Knappt om tid greppade jag därför raskt bössan och gick upp på första plattan. Gav tecken och fyrade därefter av tre snabba skott. Förvånat såg jag hur de finska motståndarna började vifta med händer och armar. Med Gary Moore  på hög volym i lurarna hörde jag inte vad de ropade, men förmodligen tyckte de väl jag var en jävel på att skjuta …  Jag gick fokuserat vidare till nästa platta, duvorna fortsatte att damma  – och ”finnarna” de fortsatte att ropa och vifta.

Jag avslutade serien med full poäng och vände mig jublande om. Det var då jag såg honom, min konkurrent – den finske elitskytten. Han stod precis bakom mig, högröd i ansiktet med näsborrar som vibrerade. Jag tog av mig hörselskydden och mötte dånet av hans finskbrutna vrålande stämma:
– För satan, du skjuter ju med min bössa!

I min berättelse sköt jag med min Flodman, helt och hållet anpassad efter min skjutstil. I min berättelse var jag den svenska toppskytten som till och med fick de finska motståndarna att ”heja”. I min berättelse var det jag som var vinnare.

Förbluffad fann jag mig i situationen och bad naturligtvis om ursäkt, sen sa jag med glimten i ögat:
– Går det för sig att låna bössan till finalen också?

Du kommer i kontakt med mig på tony@teamfactory.se